Wilt u van uw acne af ? Laat ons u de aangepaste behandeling geven.

Acne ? Wij helpen je er graag vanaf !

Een onzuivere huid staat wereldwijd bovenaan de lijst van alle dermatologische ziekten. Het is daarom heel belangrijk om in een vroeg stadium een schoonheidsspecialiste te raadplegen.

Ontstaan van acne

Acne-patiënten hebben een verhoogde activiteit van het enzym 5-alfa-reductase, wat tot een grotere talgproductie leidt. Tegelijkertijd treedt er ook een verstoring van de natuurlijke huidverhoorning op. We spreken dus van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze zorgen voor een verhoogde ontstekingsgevoeligheid in het omliggende weefsel. Acne komt vooral voor in het gezicht, borst en op de rug.

Het pure huidbeeld

In de puberteit zijn puistjes eerder regel dan uitzondering. En meestal verdwijnt het vanzelf voor het 25e levensjaar maar helaas niet bij iedereen. Acne kan iemands leven serieus verstoren omdat het op de leeftijd is waarop men er graag wil bij horen en de aandacht voor het uiterlijk zeer groot is.

Volwassenen kunnen ook last hebben van late acne (acne tarda) en de nieuwste onderzoeken tonen aan dat op volwassen leeftijd dit vooral te maken heeft met stress en een verhoogde gevoeligheid voor irritaties. De huidflora wordt onder stress duidelijk verstoord zodat schadelijke kiemen zich sneller op de huid kunnen nestelen en irritaties kunnen oproepen.

Behandelplan

Een behandelplan is nodig om een goed resultaat te bereiken. Wij staan voor u klaar om dit samen te bekijken wat voor uw huid het beste past. Een combinatie van verzorging en aangepaste producten garanderen een optimaal resultaat.